lauantai 23. helmikuuta 2013

Lomaviikon löysäilyä

Tulin tänne masentaan teitä ja kertomaan et loma on melkein ohi (ainakin meillä päin). Mites teidän lomat on menny? Toivottavasti teil on ollu kiva loma ja ootte saanu rentoutua, koska seuraava lomahan on sit vasta pääsiäisenä(?). Mun loma on menny aika rauhallisissa merkeissä oikeestaan. Mä en oo lähteny Raumalta mihinkään, joten onnee vaan teille ketkä ootte päässy näkee Suomee (ja istunu autossa monta tuntia) tai joitain muita maita. 

Viime viikolla mä oon oikeesti ottanu ilon irti lomasta ja nukkunu myöhään. Oon kyl sit menny myöski myöhään nukkumaan. Apua, miten mä koskaan saan ton unirytmin palautuu koulunkäyntiin sopivaks? Mut jotenki veikkaan, et en onneks tuu olee ainoo ketä kuolee aamusin. 

Maanantaina mä en tehny mitään. Mä nukuin ja otin rennosti. Mä en kerta kaikkiaan saanu mitään aikaseks. 

Tiistaina mä pääsin jo sängystä ylös ja raahauduin kaupunkiin moikkaamaan Nellyä, Neaa ja Nooraa. Musta oli oikeesti niin kiva nähdä ja päästä juttelee taas vähän kaikesta ja musta on tosi hienoo, et oon pystyny tutustuu mun ala-asteaikasiin luokkakavereihin uudestaan nyt kasilla, enkä oo menettäyn niit ihan kokonaa.

Keskiviikko oliki sit ihan omaa luokkaansa. Mä olin varmaa pirteimmilläni sillon. Me mentiin isolla kaveriporukalla Marian luokse kattomaan Nälkäpeliä (ok, kukaan ei varmaan kunnolla kattonu sitä) ja heittämään tosi huonoo läppää. Ja mä voin ainaki sanoo et mulla oli illalla ihan varmaan sixpäkki tulossa.

Torstaina mä raahauduin puolikuolleena kotiin. Mä olin siis ollu Marialla edellisen yön ja mä en saanu nukuttuu ku ehkä viis tuntia. Mä näytin joltain tuksun ja zombin väliltä, kun vihdoin pääsin kotiin. Jaksoin valvoo jopa yhteentoista, ja sopisin mun kaverin Robertin kanssa, et menisin sen kanssa perjantaina leffaan.

Perjantai-aamuna mä siivosin mun huonetta. Kello oli varmaan 10 kun mä nousin ylös ja aloin heittelee vaatteita kaappiin ja siivoomaan mun peilipöytää. Päivä meniki siinä sit siivotessa ja illalla mä raahauduin leffateatterille, jossa siis käytiin Robertin kanssa katsomassa toi Les Misérables. Jos teillä vaan sattuu olemaan aikaa (toihan siis kestää melkeen kolme tuntia) ja rahaa ja tykkäätte vähän synkemmistä leffoista, niin menkää ihmeessä katsomaan. Les Misérables hyppää mun suosikkileffojen kärkeen saman tien, koska se oli toteutettu niin hyvin ja sen juoni oli mahtava. Varatkaa ihmeessä paketti nenäliinoja jos menette katsomaan sen... Mä en tiedä itkettikö ketään muuta, mut mä ainakin itkin ihan kunnolla sitä loppua.

Lauantaina mä nousin yhdeltä. Mä heräsin siis jo kymmeneltä, mut mul ei ollu mitään puhtia nousta. Oon siis tänäänkin siivonnut. Imuroin vähän sieltä sun täältä ja oon tiskannu kaikki likaset astiat pois. Seuraavaks aattelin vähän vielä ehostaa tätä mun huonetta. Mun lauantai-ilta huipentuu Putoukseen. Mä en malta odottaa, et nään kuinka käy (Karim tietty voittaa). Kumpaa te kannatatte, Karimia vai Veli Sikiötä?

Tällänen viikko. Mulla alkaa tulee parempia postauksia taas kun toi koulu alkaa. Ja koulusta puheen ollen, mä sain äikän opettajalta hiihtolomaks ylimääräsiä tehtäviä! En kuulemma päässyt läpi jostain sanomalehtiviikon tehtävistä (meidän opettajalle seiska on sama kuin hylätty) ja tämä sitten päätti antaa mulle korvattavaksi muutaman uutistehtävän. Kivaa, eikö?

Mä haluisin tehä kysymyspostauksen. Mun mielestä ois kiva vähän esitellä itteeni niille mun lukijoille, ketkä ei mua kunnolla tunne. Kysyä saa mitä vaan, se on toinen juttu et millasiin kysymyksiin mä vastaan. Kysymyksiä saa laittaa tulemaan tän postauksen kommentteihin, facebookin chatissa saa tulla kysymään ja mun sähköpostiin voi laittaa kysymyksiä aiheella kysymyspostaus. Nyt saatte kysyä multa ihan mitä ikinä haluutte musta tietää. Mun sähköposti on: merituuli.pelamo@gmail.com ja toivon oikeesti et tonne ilmestyis muutama.

Jos teillä tulee jotain toivomuksia, et haluutte et teen postauksen jollain tietyllä teemalla, niin samalla tavoin voi ottaa yhteyttä, kuin tossa kysymyspostauksessa. 

Ei mulla muuta. Toivottavasti teillä on ollu mukava ja rentouttava loma! Ja tosiaan, laittakaas niitä kysymyksiä tulemaan!

lauantai 16. helmikuuta 2013

Otsikko

Joo en tosiaankaan oo mitenkään luovalla tuulella tänään, kuten varmaan jo huomasitte (tyylikäs otsikko, eiks vaan). Kerron nyt teille kumminkin vähän kuulumisia.

Me ei menty viime sunnuntaina katsomaan '21 tapaa pilata avioliitto', mut mä oon päättäny, et ennemmin tai myöhemmin mä raahaan Niken kattoo sen mun kanssa. Varaudu dude! 

Mul on tää flunssa vieläki. Varmaan kolmena päivänä viime viikolla mun ääni oli säälittävää pihinää. Torstai- ja perjantaiaamuna se oli jo vähän parempi, mut kuten mun ystävät on varmaan huomannu mä oon kova puhumaan, joten mun ääni meni saman tien uudestaan. Tänään mun ääni on oikeesti ollu paljon parempi, ja ollaan mun ystävän Marian kanssa laulettu ja soitettu melkein koko päivä. 

Saatiin perjantaina matikan yhtälötestit takaisin, ja mä olin tosi yllättyny. Maksimi pistemäärä oli 24 ja mä sain 20! Olin tosi yllättyny, kun mun numero oli 9, eikä esimerkiks sama ylösalaisin. Et mä nyt sit ilmesesti osaan laskee yhtälöitä, vaik oon koko ajan valittanu, et en tosiaan osaa. 

Ystävänpäivä oli mahtava. Saitteks te paljon kortteja tai lahjoja? Meidän koulussa on sellanen terkkuradio-perinne, et sitä kautta voi vaikka anonyyminä lähettää ystävälle tai ihastukselle terkkuja. Mäkin sain terkkuja ("Meri-Tuuli Pelamo, rakastan sinua")! Ja tänä vuonna oli myös mahdollisuus lähettää suklaata. Olin niin julma, etten lähettäny kellekkään yhtään, mut sain ite yhen suklaan. :3 Sit meil oli viel käytössä sydämet, joihin oli tarkotus kerätä nimiä niilt ihmisiltä, joita on halannu. Mä sain vaan muutaman nimen, mut ne on niin mahtavilta tyypeiltä, et en mä enempää tarvikkaan! Paitti et pari nimee jäi viel puuttumaan, oisko ihan liian myöhästä mennä loman jälkeen nykäsee niit ihmisii hihasta...

Onneks hiihtoloma alko. Saan nukkuu kaikki univelat pois, eikä tarvii miettiä, onks läksyt tehty tai kaikki kirjat mukana. Mä oon niin loman tarpeessa, et tää on oikeesti helpotus. 

Mut ei mulla tällä kertaa muuta! Tää päänsärky vaikuttaa nyt tähän postauksen pituuteen ja sisältöön, tää on aika surkee. :( Mut ens kerralla paremmin, mä  lupaan. Älkää pitkästykö kuoliaiks tän parissa. 

Ihan mahtavaa ja rentouttavaa lomaa kaikille! (:

lauantai 9. helmikuuta 2013

Flunssaa liikkeellä

Moikka! Tosiaan, sitä flunssaa on liikkeellä ja nyt se on sit tarttunut muhunki. Johan mä pitkään sinnittelin terveenä, mut ei auta, tält vuosittaiselta flunssalta ei vaan välty. Löhöilen täällä vällyjen alla, juon teetä, kuuntelen musiikkia ja säälin kaikkii ihmisiä kenel on ulkoilmatyö tai ketkä muuten vaan joutuu olee ulkona. Tiedetään, eihän siellä oo kuin pari astetta pakkasta, mut mun mielestä se vaan kuulostaa niin kauheen kylmältä kun ite on sisällä lämpimässä. 

Mun piti raahautua huomenna Niklaksen ja Jennan kanssa katsomaan '21 tapaa pilata avioliitto', mut saa nyt nähdä kuin täs käy. Ei auta kun ottaa rauhallisesti jos tää vaik olis huomenna jo parempi. Hätätapauksessa käytetään sit sitä buranan supervoimaa. 

Laitan teille nyt ton leffan trailerin tähän. Mun mielestä toi ainakin vaikuttaa ihan hauskalta. Oisko ollu Satakunnan kansa, ku oli (muunmuassa) antanu tolle tosi hyvät arvostelut ja tituleerannu tota 'todella epäromanttiseksi romanttiseksi komediaksi.'


Toi pinkki hääpuku on aika makee, vois itekki hankkii tollasen! Sopisko se mulle? Ai eikö? No, ehkä mä sit harkitten vielä...

Mun on pakko sanoo, et mä vihaan talvea. Mä oikeesti vihaan lunta ja jäätä. Mis ikinä mä eilenki kävelin, nii koko ajan oon meinannu liukastua. Oon muutenki hirveen tapaturma-altis (oikeesti, en liiottele yhtään. Onnistuin eilen illallaki kaataa jo onneks vähän jäähtyneet teevedet syliin... Auts), niin tää talvi on mulle hengenvaarallista aikaa. Et jos yhtäkkii häviin ettekä nää mua enää, niin oon joko liukastunu ja hajottanu kaikki luut, tai mun päälle on tippunu lunta tai jääpuikko tai jotain. Hyvä asenne, tiedetään, mut mun mielestä ei oo mitään järkee kaunistella mitään vaan varottaa teitä jo etukäteen et me ei ehkä nähdä enää keväällä.

Pakko kertoa viel sen verran, et torstaina oli ysien juhlalounas koulussa ja meidän luokka esiinty siellä. Se meni oikeesti tosi hyvin, vaikka olin niin varma et mokataan ja pahasti. Mun tehtävänä oli tosiaan säestää suurimmaksi osaksi, niin sain piileskellä siellä pianon takana, eikä kukaan toivonmukaan nähnyt mun pakokauhuista ilmettä... 

Kuten kaikki varmaan tietää, kipeenä on hirveen tylsää, joten olkaa ystävällisiä ja tulkaa juttelemaan mulle facebookissa tai lähettäkää kysymyksiä tonne. Ei mulla oikeestaan muuta tällä kertaa. 

Huomasin muuten, et oon kirjoittanut tänne viimeksi viikko sitten. Eiks tälleen viikon välein ois ihan hyvä postata?

Ei mulla oikeestaan muuta tällä kertaa! Syökää paljon c-vitamiinipitosia ruokia ja pukeutukaa lämpimästi. Mä oon jo nähnyt muutamia ihmisiä converseissa ja lyhyissä nahkatakeissa ja niin hienoja ku ne vaatteet onki, ni se on melkeen sama ku kävelisit tuolla hangessa sukat jalassa ilman takkia... Hyvää viikonloppua ja ens viikkoa, meikä kuittaa!

lauantai 2. helmikuuta 2013

No music no life

Kaikki mitä oon tän päivän aikana saanu aikaseks on istuu koneella ja kuunnella musiikkia. Viime viikko on jotenki ollu kauheen raskas, ja oon päättäny ottaa tän viikonlopun nyt ihan vaan rentoutumisen kannalta. Mulla ei oikeestaan oo nyt hirveesti sanottavaa, joten annan musiikin puhuu puolestaan. Mä nimittäin aattelin kasata teille soittolistan näist biiseistä, mitä oon kuunnellu tän päivän aikana.




























































Mä jätän teidät nyt nauttimaan näist kappaleista. Hauskaa viikonloppua ja hyvää ens viikkoa! :)