perjantai 7. kesäkuuta 2013

Vaihteeks jotain vakavaa

Törmäsin tälläseen kuvaan tänään (se on tossa postauksen lopussa). Tää kuvastaa niin hyvin nyky-yhteiskuntaa.

Ensikski: minkä takia homoavioliittoja ei hyväksytä Suomessa? Jos tää on hyvinvointivaltio jossa vallitsee tasa-arvo, niin minkä takia kaks ihmistä, jotka oikeesti rakastaa toisiaan, ei saa mennä kirkossa naimisiin? Siel kirkon takarivissä istuu pari tuulaa ja pirkkoa, mitkä vetoaa aina siihen raamatun kohtaan, missä sanotaan, et avioliitto kuuluu solmii VAAN miehen ja naisen kesken. Anteeks nyt vaan, tuulat ja pirkot ja mahdolliset muut, mut mä en oo ikinä nähny tätä kyseistä kohtaa. Ja vaikka siellä sellanen olis, nii mitä sil loppujen lopuks on väliä? Tuskin Jumala ois luonu homoja, jos niitä pitäs syrjii näin ja niillä ei sais olla mitään oikeuksia.

Kuten oon aiemmin tainnu mainita, oon saanu kotona aika tiukan uskonnollisen kasvatuksen, joten meidän perheessä kaikista kirkon jutuista puhutaan paljon. Tää asia on esimerkiks herättäny meiän perheessä tosi ristiriitasia mielipiteitä. Mä, meidän perheestä ainoana, puolustan homojen avioliitto-oikeuksia henkeen ja vereen ja oonki saanu kuulla siitä kaikenlaista.

Maailmassa, ja ihan tääl kotisuomessakin ois niin paljon pahempiiki asioita mistä pitäs huolehtia, niin eiks tässä asiassa nyt vaan vois antaa periks? Saatas ees osa kansasta tyytyväiseks.

Ja toiseks: minkä takia esim. Jenkeissä homot ei saa adoptoida? Kuten tosta kuvasta näkee, siin on kunniallinem homopari, joka on sisustanu mukavan huoneen lapselle, mut sit niitten adoptiohakemus on hylätty. Sit tos on heteropariskunta, jotka on alkoholisteja ja niitten perheessä esiintyy perheväkivaltaa, ja niitten adoptiohakemus on hyväksytty. Mä taisin joskus uutisissa kuulla, kun joku yhdysvaltalainen ministeri sanoi että "lapsille on traumaattista kasvaa kahden samaa sukupuolta olevan kanssa, saamatta mallia vastakkaiselta sukupuolelta." Anteeks nyt, mut mä en tajua miten se on traumaattista? Jossain tilanteissa ehkä hiukan hämmentävää, mut kaukana traumaattisesta. Onks se sit vähemmän traumaattista elää sellasessa perheessä, missä sun vanhemmat on eri sukupuolta, mut ne juo, polttaa ja hakkaa tai muuten kohtelee sua kaltoin? On siis täysin ok myöntää adoptio-oikeus pariskunnalle joka juo ja polttaa ja käyttää väkivaltaa vaan sillä perusteella et ne on heteroja, kun ois olemassa toinen, sen lapsen kannalta paljon parempi vaihtoehto, joka nyt sattuu sisältämään samaa sukupuolta olevat vanhemmat?

Mä en ymmärrä tätä. Mä toivon, et jossain tulevaisuudessa tää kaikki muuttuu ja maailmasta tulee parempi paikka olla ja elää.

Mun oli ihan pakko päästä vihdoin kirjottamaan ja tää oli musta nyt aika tärkee asia, mistä halusin kertoo mun mielipiteen. Mä en halua provosoida ketään, enkä aiheuttaa riitaa, enkä mitään muutakaan, mä vaan haluan ihmisille samanlaiset oikeudet, kun loppupeleissä ollaan kaikki niin samanlaisia.